Tam Vücut Emniyet Kemerleri
Çalışanlarınızın Evlerine Güvenle Dönmelerini Sağlıyoruz

Çok Amaçlı Emniyet Kemeri
Bu tür emniyet kemerinde genellikle önde ve arkada birden çok bağlantı noktası yer alır; böylece kullanıcının birçok farklı durumda çalışmasına imkan tanınır.

Çalışma Konumlandırma Emniyet Kemeri
Bu emniyet kemeri, konumlandırma için kalçalarda yan D halkalarına ve ek bel desteği için entegre dolgulu bir kayışa sahiptir. Eller serbest çalışma için direk kayışlarıyla veya çalışma konumlandırma lanyardlarıyla kullanıma yöneliktir.

Kapalı Alanlarda Kurtarma veya Kapalı Alanlara Erişim için Emniyet Kemeri
Her omuzda yer alan bağlantı noktaları belirli bir lanyard veya dik çekme kayışı ile kapalı alanlara giriş/kapalı alanlardan çıkış için kullanılabilir.

Dikey İşler İçin Süspansiyon Emniyet Kemerleri
Genellikle bu emniyet kemerinde ön kısımda alçak bağlantı noktaları bulunur; bunlar, iniş kontrol cihazları ve iple erişim ekipmanı ile kullanıma yöneliktir.

Tam Vücut Emniyet Kemerleri
Çok Amaçlı Emniyet Kemerleri, çalışma Konumlandırma Emniyet Kemerleri, Kapalı Alanlarda veya Kapalı Alanlara Erişim için Emniyet Kemerleri ve Dikey İşler için Süspansiyon Emniyet Kemerleri
Düşüş durdurucu emniyet kemeri nedir?
Avrupa standardı EN361’e göre tam vücut emniyet kemeri şu şekilde tanımlanır: “Düşüş önleme öncelikli amaçlanmış gövde desteği, yani bir düşüş durdurma sisteminin bir bileşenidir. Tam vücut emniyet kemeri, bir kişinin tüm vücudunu desteklemek ve bir düşme sırasında, ayrıca düşüşün durmasının ardından kullanıcıyı tutmak için uygun şekilde düzenlenip birleştirilmiş kayışlar, bağlantı elemanları, tokalar veya diğer ögelerden oluşabilir.”
Hangi yükseklikte bir emniyet kemeri takmanız gerekir?
Yüksekte Çalışma yaparken kişisel düşüş durdurma sistemlerinin kullanımına ilişkin gereklilikler, çalıştığınız konuma (ülkeye) bağlı olarak değişebilir; daima yerel kanunları ve düzenlemeleri kontrol edin.
Ancak iyi uygulama, bir kişinin düşüp yaralanabileceği durumların Yüksekte Çalışma olarak değerlendirilmesi ve uygun önlemlerin alınması gerektiğini belirtir.
Tam vücut emniyet kemeri ne zaman kullanılmalıdır?
Tam vücut emniyet kemeri, kişisel düşüş durdurma sisteminin bir parçası olarak, kullanıcıyı uygun bir bağlantı elemanı aracılığıyla bir ankraj noktasına bağlamak için kullanılmalıdır.
Düşüş durdurucu emniyet kemerinin kullanım ömrü ne kadardır?
Kullanıcı Talimatları, düşüş koruması ürünlerinin kullanıcı tarafından her kullanımdan önce, ayrıca kullanıcı dışında, tanımlanmış bir “Yetkin Kişi” tarafından yıllık olarak incelenmesi gerektiğini belirtir. Kullanım türüne, ortamına ve sıklığına bağlı olarak, yetkin bir kişi tarafından yılda bir defadan daha sık incelenmesi gerekebilir.
İncelemeler daima ülke veya yerel gereklilikler/düzenlemeler/kanunlar doğrultusunda gerçekleştirilmelidir.
Emniyet kemerlerinin son kullanma tarihi var mı?
Kumaştan üretilen Düşüş Koruma ekipmanı için ürünün işlevsel ömrü, çalışma koşulları ve bakıma göre belirlenir. Ürün, inceleme kriterlerini karşıladığı sürece üretim tarihinden itibaren 10 yıla kadar kullanılabilir.
En iyi düşüş durdurucu emniyet kemeri türü hangisidir?
Bu sorunun tek bir yanıtı yoktur, her şey yapacağınız işin türüne, sektörünüze veya özel ihtiyaçlarınıza bağlıdır. 3M™ farklı özelliklere sahip ve birçok türde işin gerekliliklerine uyum sağlayan çeşitli türde emniyet kemerleri sunar: endüstriyel kullanım, rüzgar kuleleri, yapı, vinçler, kapalı alanlar, bakım ve onarım görevleri ve çok daha fazlası için.
Emniyet kemeri ile güvenlik kayışı arasındaki fark nedir?
Tam vücut emniyet kemeri, bir kişinin tüm vücudunu desteklemek ve bir düşme sırasında ve bir düşüşün durmasının ardından kullanıcıyı tutmak için tasarlanmıştır. Yüksekte Çalışma yapıldığı esnada kişisel düşüş durdurma sistemleri kullanırken, bir tam vücut emniyet kemerinin de kullanılması gerekir.
Güvenlik kayışı, çalışma konumlandırma durumlarında destek sağlamak amacıyla tam vücut emniyet kemerlerine dahil edilebilir veya bununla birlikte kullanılabilir. Tek başına kullanıldığında, bir güvenlik kayışı yalnızca düşme riskinin olmadığı çalışma konumlandırma veya kısıtlama durumları için kullanılabilir.
Enerji emici lanyard ile hangi emniyet kemeri bağlantı noktası kullanılabilir?
Tam vücut düşüş durdurucu emniyet kemerinde, tipik olarak, düşüş önleme için arka kısımda bir D halkası bulunur; bazı modellerde ön kısımda da bir düşüş önleme bağlantı noktası vardır (Emniyet kemeri standardı CE EN361’e göre düşüş önleme noktaları bir “A” ile işaretlenmiştir).
Hem ön hem de arka düşüş önleme bağlantı noktaları, düşüş önleme için bir enerji emici lanyard ile birlikte kullanılabilir.
Dikey merdiven sistemi ile hangi tür emniyet kemeri kullanmalıyım?
Dikey merdiven sistemi kalıcı olarak kurulmuşsa, ön kısmında düşüş önleme bağlantı noktası bulunan bir tam vücut düşüş durdurucu emniyet kemeri kullanmak gereklidir. Dikey merdiven sistemi geçiciyse (genellikle halat), düşüş önleme güvenlik kilidinin tam vücut emniyet kemerinin ön veya arka düşüş önleme bağlantı noktasına bağlanması mümkün olabilir.
Emniyet kemeri kışlık giysilerin üstüne mi altına mı takılmalıdır?
En iyi uygulama, emniyet kemerinin tüm giysinin üzerine takılması gerektiğini belirtir. İncelemeler için daha görünür olur, ayrıca giysilerin tokaları ve soketleri engelleme ihtimali azalır. Düşme durumunda, giysi üzerine takılan bir emniyet kemeri, herhangi bir engelleme olmaksızın serbestçe hareket edebilir.
